védikus asztrológia
élettérkép
megfelelő időpont
védikus naptár

Drágakövek


Nagyon fontos az élettérképünk - chart - alapján meghatározni azt, hogy milyen drágaköveket hordhatunk és milyet nem. A nem megfelelő drágakövek negatív hatással lehetnek a viselőjére, szerencsétlenséget, betegséget okozhatnak. A helyes drágakő kiválasztásával felerősíthetjük a bolygók életünkre vonatkozó pozitív hatásait. A drágakövek befoglalásánál arra kell ügyelni, hogy a kő mindenképpen érintkezzen a bőrünkkel. Egy drágakő ára rendkívül sok tényezőtől függ és igen nagy skálán mozoghat. Ilyen például a méret, szín, forma, csiszolás, származási hely, stb... A köveket egy jagja szertartással elő kell készíteni a viselésre.


Amennyiben szeretné megtudni, hogy melyik kő viselése ajánlott, angol nyelven itt megteheti, ára 81 USD:

https://www.worldofyagyas.com/yagya-categories/life-reading/gems-recommendation





Kék Zafír
A Szaturnusz (Shani) köve. A jó kék zafírok Sri Lankáról, Burmából valamint Madagaszkárról származnak. A kasmíri kék zafír a legjobb, de a bányák kiaknázása miatt az ár a többihez képest a többszörösére emelkedett. Fontos hogy ne legyenek hőkezelve. Színárnyalatában megtalálhatóak a halvány szürkés kéktől kezdve a mély tiszta kékig. A legjobb a nem túl sötét, a világostól a közepes árnyalatig, pl. a búzavirágkék színű. Lehetőleg nagy tisztaságú követ keressünk, minél tisztább minőségben, annál jobb. Viselés megkezdése szombaton.
 
Rubin
A Nap (Surya) köve. A legjobb rubinok Burmából származnak, de a vietnámi és a thai rubinok is jók. A kő kiválasztásánál érdemes ügyelni a jó szimmetriára. Pár zárvány a kövön belül elfogadható, de természetesen a legjobb a hibátlan kő. Színe vörös, de lehet enyhén ibolyás vöröses, vagy rózsaszínes vöröses. Mivel a Rubin a Nap köve, a hőkezelés elfogadott és nem ront a hatásán. A hőkezelés nélküli nagyon ritka és igen drága. Viselés megkezdése vasárnap.
 
Smaragd
A Merkúr (Budha) köve. Színében lehet enyhén kékeszöld, vagy sárgászöld. A mélyzöld színűek erősebb hatásúak. Az ásvány ami a zöld színét adja a smaragdoknak, repedezetté teszi a köveket. Teljesen tisztát találni nagyon nehéz, bár ezek a legjobbak. Először próbáljunk minél tisztábbat találni és utána ahogy a pénztárcánk megengedi válasszunk minél sötétebbet. Minél sötétebb a kő, annál drágább. Tehát Jyotish szempontjából sokkal jobb a tisztább viszont világosabb, mint a zárványosabb de sötétebb smaragd. Kolumbiából és Brazíliából, valamint Zambiából nagyon szépeket lehet szerezni. Alap hőkezelés elfogadott. Viselés megkezdése szerdán.
 
Sárga Zafír
A Jupiter (Guru) köve. A hőkezelés nélküli, citromsárga színűeket keressük. A túl világos kő nem túl jó a hatás szempontjából. Sri Lanka, Madagaszkár és Tanzánia területéről származnak a legjobb minőségű sárga zafírok. Ne vegyünk túl nagy zárványokkal követ, enyhe zárvány elfogadható, de legjobb a teljesen tiszta. Viselés megkezdése szombaton.
 
Gyémánt
A Vénusz (Shukra) köve. A jó minőségű gyémántot a legerősebb Jyotish kőnek tartják számon. Színtelen, vagy közel színtelen gyémántot válasszunk nagy tisztasággal. Rendkívül sokféle található. Ne vásároljunk túl sötét gyémántot. Viselés megkezdése pénteken.
 
Vörös Korall
A Mars (Mangala) köve. A Földközi vagy a Japán-tenger térségéből származik a legjobb minőségű vörös korall. Színében mély vörös, de lehet enyhén narancsos vörös is. Válasszunk olyat, melynek felülete hiba nélküli, formája pedig szimmetrikus. Túl világos színűt ne vásároljon, valamint óvakodjon a festettől is. Viselés megkezdése kedden.
 
Gyöngy
A Hold (Chandra) köve. Teljesen természetes, eredeti igazgyöngyöt találni szinte lehetetlenség. A XX. század elejéig megtalálhatóak voltak, de a túlzott szennyeződés és a túlzott halászat eredményeként ezután eltűntek. Ezek közül is a korábban már használtak, valamint a megfúrt gyöngyök nem alkalmasak a Jyotish szempontjából. Nagyon ritkán lehet találni egy-egy természetes, friss gyöngyöt, de ezek nagyon drágák. Az ideális a kör alakú és hibátlan gyöngy. Viselés megkezdése hétfőn.
 
Macskaszem
A leszálló holdcsomópont (Ketu) köve. A legjobb minőségűek Sri Lankáról származnak. Színében sárgászöldek, vagy zöldessárgák. Teljesen tisztának kell lenniük, zárvány nélkül. Keresse a szimmetrikus köveket. Alulról általában hullámosak, ami elfogadható. A macskaszem névben a szem, a visszavert fény által kirajzolódott vonalat jelöl, mely úgy tűnik mintha lebegne a kő felszínén, s melynek fényesnek, élesnek és egyenesnek kell lennie. Nem jó a sápadt vagy a hajlott szem. Óvakodjon a csokoládébarna színűtől, ami általában radioaktív. Viselés megkezdése kedden.





 
Hesszonit
A felszálló holdcsomópont (Rahu) köve. Színében két fajta létezik, az egyik típus világosabb barackos színű, a másik mély barnásvöröses. Mindkettő jó Jyotish szempontjából, a viselőnek kell eldöntenie melyik a szimpatikusabb. Zárványok, hibák elfogadhatók a kövön belül, de azért keresse a minél tisztább minőségű hesszonitot, melyben szabad szemmel nem láthatóak a hibák és amely fényes és ragyogó. A kő neve tökéletességet jelent. Viselés megkezdése szombaton.



 
 

A védikus asztrológia segítségével meghatározható, hogy a bolygók pozitív és káros hatásai mikor fogják elérni az egyént, a céget, a nemzetet, stb. Ezzel a tudással az egyén jövőjének összes területét fel lehet térképezni, és így bárki időben fordulhat segítő eszközökhöz, melyekkel a szerencsétlenségek elkerülhetők, vagy a pozitív hatások felerősíthetők.
tovább
 
Az élettérkép -chart- a védikus asztrológiában a születés időpontjában és a születés helyén az égnek egy kétdimenziós képe, melyen a bolygók és csillagok helyzete látható. Ennek elemzésével előre meghatározhatóak az egyén életében levő lehetőségek, események, melyeknek ismerete felhasználható az élet minőségének javításához.
tovább
 
Születési idő pontosítás: A védikus asztrológiában speciális technika áll rendelkezésre, hogy meghatározzuk, vagy pontosítsuk a születés nem ismert, vagy helytelenül ismert időpontját. Az egyén életében történt ismert események sorát visszakövetve másodpercre pontosítani lehet a születési időt. Ehhez legalább öt olyan eseményt kell megadni, melynek ismert ...
tovább
 
A muhurta - muhurtha - szó jelentése „megfelelő időpont”. Ha a kívánt eseményt a legmegfelelőbb időpontban végezzük, akkor az simán, akadályok nélkül kivitelezhető. A megfelelő időpont kiválasztásához az élettérkép - chart - elkészítése szükséges első lépésként. Ennek lekérése után, vagy ezzel egy időben küldje meg a kívánt esemény leírását, és a ...
tovább
 
A párok, barátok, üzlettársak, munkavállalók összeférhetőségének meghatározásához mindkét fél adatainak elemzése szükséges. E speciális technika segítségével emelhetjük kapcsolataink minőségét az életünkben, választ kapunk arra, hogy egy adott kapcsolat gyümölcsöző, tartós lesz-e, javasolt-e házasságot kötni a párunkkal, új munkaerő esetén mik várhatók a jövőben, stb...
tovább
 
A Sade Sati arra a hét és fél éves élet periódusra vonatkozik amit a Szaturnusz bolygó hatása határoz meg. Ez úgy nagyjából 30 évente jön el, általában egy élet alatt háromszor. Aggódást, lehangoltságot, csalódottságot, a harmónia hiányát eredményezi, lelassítja a dolgok alakulását az életünkben.
tovább
 
Amennyiben szeretne angol nyelven rendszeres tájékoztatást kapni a fontosabb napok megelevenedő minőségeiről és életünkre való hatásairól, valamint a panditok által javasolt soron következő jagjákról és előnyeikről, akkor itt megteheti.
tovább
 
 
„Jagja -Yagya- segítségével minden lehetséges. Nyomatékosítva a kifejezést: minden lehetséges… A jagják mind rendkívül erőteljesek.” Maharishi

Ha a bolygók állása nem kedvező, akkor negatív hatással vannak az életünk különböző területeire. Ekkor a természeti törvények támogatásának elnyerése...
tovább
 
A jantrák -yantra - alapvetően geometriai ábrák, melyek speciális energia mezőt alkotnak maguk körül. Hatékonyságuk és gyógyító erejük a bolygók káros hatásainak semlegesítésében rejlik. A jantra különösen erőteljes hatása a különböző testi és mentális problémákat is semlegesíti. A jantrák aranyveretes rézből készülnek, méretük 5x5 mm-től indul. Természetesen a ...
tovább
 
Nagyon fontos élettérképünk alapján meghatározni azt, hogy milyen drágaköveket hordhatunk és milyet nem. A nem megfelelő drágakövek negatív hatással lehetnek a viselőjére, szerencsétlenséget, betegséget okozhatnak. A helyes drágakő kiválasztásával felerősíthetjük a bolygók életünkre vonatkozó pozitív hatásait ...

tovább
 
A Védáról és a Védikus Hagyományról bővebben angol nyelven itt böngészhet.
tovább
 
Védikus naptár: Minden nap a természetet irányító intelligencia más és más minőségei elevenednek meg bennünk. A különböző bolygók, csillagok mozgása, a teljes univerzum, hatással van minden napra, minden órára, minden percre és minden másodpercre, és a természetet irányító törvények azok melyek mindezt meghatározzák ...
tovább
 
A Dévaták képeit megelevenítve a figyelmünkben az adott Dévata által képviselt minőségek elevenednek meg bennünk és környezetünkben. Ez életünk különböző területeinek felvirágzásával valamint a harmónia kiterjesztésével jár.
tovább
 
Angol nyelven a jagjákról bővebben itt olvashat.
tovább
 
védikus asztrológia :: jagja :: jantra :: élettérkép készítés :: drágakő rendelés :: megfelelő időpont :: meditáció :: vasztu
születési időpont pontosítás :: maharishi pandit :: védikus irodalom :: dévata :: dévaták :: védikus naptár :: vastu
dzsotis :: jyotish :: yagya :: yantra :: chart :: veda :: vedic :: gem :: muhurtha :: sade sati :: devata